Brendovi

Njega kožne obuće i galanterije

Kupovanje cipela može biti investicija u vašu udobnost i izgled. Kupujte i nosite kožnu obuću koja vašim nogama omogućava disanje. Za razliku od umjetnih materijala u kožnim cipelama vaša noga znojiti će se znatno manje. Pravilno održavana kvalitetna obuća može služiti kao dopuna vašoj garderobi.

Za što bolju zaštitu preporučili bi vam četke, kreme, spužve, gumice i impregnacijske sprejeve.

 


GLATKA KOŽA
Cipele od glatke kože najprije očistite četkom, spužvom ili krpom da uklonite ostatke stare kreme za cipele. Četkom od prave dlake nanesite malo kreme za čišćenje i ostavite da se upije. Kada su cipele suhe iščetkajte ih i izgledat će kao nove.

NUBUK - GOVEĐA KOŽA
Suhe cipele očistite četkom za čišćenje nubuka, za tvrdokorniju prljavštinu upotrijebite meku gumicu za brisanje čime će materijal sačuvati svojstva samta. Nakon upotrebe očistite i gumicu.

SUEDE - JELENSKA KOŽA
Suede, odnosno jelenska koža izgleda mnogo bolje ako ovu meku kožu očetkate. U dućanima se mogu nabaviti posebne četke za čišćenje suede materijala, međutim, možete upotrijebiti i običnu četku za zube.

VELUR - BRUŠENA TELEĆA, GOVEĐA, SVINJSKA, OVČJA II KOZJA KOŽA
Velur možete očistiti četkom za čišćenje velura. Mrlje skinite gumicom za velur u kamenu. Raspršivačem osvježite boje i zaštitite cipele od vode.

LAKIRANE CIPELE
Ovu osjetljivu obuću čistite kremom ili tekućinom za lakirane cipele. Kremu ne smijete nanositi četkom jer možete oštetiti gornji sloj. Prije toga treba cipele mekom krpom očistiti od prašine i nanesite zaštitnu kremu.

SPORTSKE CIPELE
Suhe cipele očetkajte i gumicom uklonite mrlje. Impregnacijskim raspršivačem zaštitite cipele od prodora vlage.


Newsletter