Uvjeti poslovanja

UVJETI POSLOVANJA 

 

PRAVNE ODREDBE

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka NERA d.o.o., Savica I. 147, 10000 Zagreb.
Nera d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
Nera d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.
Nera d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Nera d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Nera d.o.o. ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.
 

GARANCIJA PRIVATNOSTI

Mi u Nera d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009)
Sve podatke koje nam dajete isključivo koristimo radi izvršenja prodaje i dostave.
Nera d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika Web stranice Nera d.o.o. neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Nera d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini(NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.
 

CJENIK

Na stranicama kataloga možete pogledati cijene i artikle koji su dostupni u našim maloprodajnim trgovinama. Svi artikli koji se nalaze u trgovinama nisu dostupni za prodaju preko web stranice. Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne, i u sebi imaju uračunat PDV od 25%.
Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene sa ponudom u trgovinama, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja.
 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se vrši putem internet bankarstva/opća uplatnica . 

UVJETI DOSTAVE 

 

  • dostavu vršimo na području RH, a prema dogovoru, dostava je moguća i izvan RH. 
  • za narudžbe iznad 500kn, dostava je uračunata u cijenu 
  • za narudžbe manje od 500kn, trošak dostave biti će izražen na ponudi za plaćanje  
  • dostava se vrši na dogovorenu adresu 
  • realizacija dostave može biti unutar 3-7 dana od dobivene potvrde o uplati 

 

 

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,7 8/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

Nera d.o.o.
Savica I. 147,
10000 Zagreb
tel: 01/2409 065
e-mail: nera@nera.hr  

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda 24 mjeseca je na trgovcu. U prvih 6 mjeseci od kupovine trgovac snosi trošak vještačenja ukoliko je vještačenje potrebno kako bi se dokazao materijalni nedostatak. 

 

RJEŠAVANJE SPOROVA 

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu, uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava. 

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (npr. ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Ugovor možete raskinuti koristeći obrazac koji možete preuzeti u word obliku link ili PDF obliku link .

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Da bi mogli ostvariti pravo na povrat molimo da nas obavijestite o svojoj odluci e-mailom na nera@nera.hr ili telefonom na 01/2409-065. Molimo vas da navedete ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji se izvršila uplata. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Prilikom povrata naručenog artikla ili eventualne zamjene, kupac snosi trošak povrata, a Nera d.o.o. trošak slanja zamjenskog artikla.  Povrat ili zamjena artikla za drugi model ili drugu veličinu moguća je samo ukoliko artikl nije nošen. Artikl treba vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati mailom na nera@nera.hr ili poštom na: 

Nera d.o.o. 

Savica I. 147, 10000 Zagreb

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

 

KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA